‘Sur la Mer’

Ontmoeting
Arrianne Schipper en Anna Zeijlemaker hebben elkaar leren kennen op het Utrechts Conservatorium waar zij beiden hun Bachelor hebben afgerond.
De eerste echte samenwerking ontstond eigenlijk pas na deze periode, toen Arrianne tijdens haar Master studie in Arnhem iemand zocht om met haar samen te spelen tijdens een tentamen. De samenwerking beviel zo goed dat zij besloten deze voort te zetten.
Beide dames deden halverwege 2012 hun master eindexamen en hebben elkaar daarin kunnen assisteren met hun samenspel.
Sinds september 2012 is Duo Sur la Mer een feit. De naam is te herleiden uit beide achternamen. Als Schipper en Zeijlemaker is er een duidelijk verband met de zee en dit wilden zij graag in de naam terug laten komen.

Doelen
De combinatie van fluit en harp is haast engelachtig te noemen. Helaas is er niet verschrikkelijk veel repertoire voor geschreven, maar genoeg om een volledig concert programma te vullen.

Op dit moment richten zij zich op muziek uit de Romantische en Franse (impressionistische) periode. Om het repertoire wat breder te maken spelen ze soms stukken origineel voor fluit en piano, maar door Arrianne bewerkt zodat ze op harp te spelen zijn.
In de toekomst willen zij een volledig Nederlands programma in elkaar zetten. In de jaren 1950 zijn er namelijk een aantal zeer interessante stukken geschreven speciaal voor het fluit-harp duo Hubert Barwahser en Phia Berghout (toenmalig eerste fluitist en eerste harpiste van het Concertgebouw orkest). Zij hebben Nederlandse componisten zoals H. Andriessen en M. Flothuis gevraagd voor hen een stuk te schrijven.
Duo Sur la Mer wil deze stukken graag weer onder de aandacht brengen en wellicht aanvullen met nieuw Nederlands repertoire.

 

Comments are closed.